Министерството на културата и Община Пловдив обявиха годишния конкурс за Националната

...
Министерството на културата и Община Пловдив обявиха годишния конкурс за Националната
Коментари Харесай

Започва набирането на предложения за Националната награда „Христо Г. Данов“


Министерството на културата и Община Пловдив обявиха годишния конкурс за Националната премия „ Христо Г. Данов “ за принос в българската книжовна просвета. Срокът за кандидатстване е до 17 май 2024 година в това число.

Отличията са учредени през 1999 година от Министерството на културата и Община Пловдив и плануват присъждането на годишни конкурсни награди в следните категории: „ Българско издателство “; „ Автор на българска художествена литература “; „ Преводач на художествена литература “; „ Автор в региона на хуманитаристиката “; „ Автор на издание за деца “; „ Художник или дизайн и оформление на книга “; „ Представяне на българската книга “; „ Библиотечно дело “, както и на Голяма премия за повсеместен принос в националната книжовна просвета (връчвана от министъра на културата).

В състезанието могат да вземат участие физически и юридически лица. За премиите се кандидатства единствено с първи издания и нови преводи, а в конкурсните раздели се присъждат дребна пластика, парична премия и диплом – за носителите на премията, както и диплом – за номинираните.

За да е годно заявката за присъединяване в състезанието, до 17 май т. година претендентите би трябвало да дават безплатно 2 (два) екземпляра от препоръчаните от тях книги, съпроводени от формуляр, който може да се изтегли от уеб страницата на Министерството на културата.

Адресът за изпращане по пощата на книгите и на формуляра за кандидатстване е: Министерство на културата, София 1040, бул. „ Александър Стамболийски “ № 17, за дирекция „ Международно съдействие, европейски стратегии и районни действия “.

Присъждането на премията се прави в два кръга. В първия кръг се дефинират номинациите, а във втория кръг се взема решение за награждаване. Имената на спечелилите в състезанието ще бъдат оповестени на публична гала на 7 юни 2024 година, в границите на фестивала „ Пловдив чете “.

Пълен текст на обявата, формуляр за присъединяване и статут на състезанието могат да се изтеглят от .
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР